Letterbeestje O en de onderzeeboot

Letterbeestje O heeft vakantie en verveelt zich een beetje. Het regent al een paar dagen, en O heeft al zoveel mooie origami-figuurtjes gevouwen, dat het tijd is om iets anders te doen.

Buiten is het zo nat dat het wel een oceaan lijkt. Dat brengt beestje O op een idee. Als je toch nat wordt als je naar buiten gaat, dan kun je net zo goed een kijkje onder water nemen. 

Het beestje stuurt een berichtje naar een paar andere Letterbeestjes, die het vast ook leuk vinden om mee te gaan op onderzoek onder water. Letterbeestjes Z, D en H vinden het een ontzettend goed idee en hopen allemaal dat ze hun favoriete onderwater dieren ontdekken. 

Avontuur: Letterbeestje O en de onderzeeboot

Kun jij raden welke dieren de favoriete zeedieren zijn van deze Letterbeestjes? Lees snel verder om te kijken of je het goed had!

Beestje O heeft in de schuur een mooie okergele onderzeeboot ontdekt en samen brengen de letterbeestjes de onderzeeër naar buiten. Ze klimmen erin en zijn klaar voor hun onderwateravontuur! Al snel zien ze één van de favoriete dieren van Letterbeestje D, het is de doktersvis! Sinds beestje D de film Finding Nemo heeft gezien, is dit het favoriete diertje van D.

Doktersvis

Niet lang daarna ziet Letterbeestje Z een zeester op de bodem van de zee. Letterbeestje H ziet ‘m ook en vraagt waar de ogen van de zeester zitten. Toevallig weet beestje Z dit. Een zeester heeft namelijk geen ogen, maar gebruikt de speciale bultjes op z’n armen om  donker en licht te zien, zodat ze weten waar ze naartoe moeten!

zeester door letterbeestjes
Hamerhaai door Letterbeestjes

Dat vindt beestje H wel interessant om te weten. Maar niet zo interessant als het volgende dier dat ze tegenkomen: de hamerhaai! Deze haai heeft een kop in de vorm van een hamer, dat vindt beestje H heel grappig!

De hamerhaai is best wel groot, maar niet zo groot als de orka. Dat is één van de favoriete oceaandieren van Letterbeestje O. De orka die ze zien zwemt soepel door het water en is ongeveer net zo groot als de onderzeeboot waar ze in zitten.

zeepaardje door letterbeestjes
orka door letterbeestjes

Doordat de orka zo ontzettend groot is, zien ze bijna het zeepaardje niet dat vlakbij het raampje van Letterbeestje Z zwemt. Beestje Z ziet meteen dat dit een mannetjes zeepaardje is, door de buidel op zijn buik. Wist je dat bij de zeepaardjes de mannetjes de kindjes krijgen?

Dan ziet letterbeestje D een dier dat probeert hun aandacht te trekken door snel heen en weer voor het raam te zwemmen. Beestje D ziet meteen dat het een dolfijn is en speelt door het raampje met dit mooie dier. Omstebeurten maken ze gekke gezichten naar elkaar waardoor iedereen in de onderzeeboot moet lachen. 

dolfijn door letterbeestjes
heremietkreeft door letterbeestjes

En ze moeten nog harder lachen als ze op de bodem van de oceaan een heremietkreeft zien rondscharrelen, het ziet er zo grappig uit! Letterbeestje H vindt dit één van de leukste zeedieren, vooral omdat ze de oude schelpen van andere zeedieren hergebruiken.

Als de Letterbeestjes op het punt staan om terug naar de oppervlakte te gaan, komt er een groot onderwaterdier met acht tentakels tevoorschijn. Het dier zwemt vlak voor de onderzeeboot. ‘Wat een geluk!’ zegt Letterbeestje O, ‘de octopus is mijn andere favoriete oceaandier! Wat fijn dat we die ook nog zijn tegengekomen!’

Dan is het toch echt tijd om terug naar huis te gaan. De Letterbeestjes zijn moe, maar ook heel erg blij dat ze zo’n leuk onderwateravontuur hebben beleefd!

octopus door letterbeestjes

Bedankt dat je met ons mee ging op avontuur! Hopelijk vond jij het net zo leuk als wij! Binnenkort komen er nog meer leuke avonturen op de site, dus kom regelmatig even kijken! Je kunt ons ook op Facebook of Instagram volgen, dan hoef je nooit een avontuur te missen. 

Heb je trouwens al in ons vriendenboekje gekeken? Op dit moment zijn alle Letterbeestjes druk bezig om het boekje vol te schrijven, zodat jij ze wat beter kunt leren kennen.

Theme: Overlay by Kaira Copyright letterbeestjes 2020