Letterbeestje K en het kunstwerk

Op een regenachtige dag gaan Letterbeestjes M en K samen naar het museum. Het museum waar de beestjes naartoe gaan is heel speciaal, want er zijn allemaal verschillende kunstvormen te zien, voelen en horen. Letterbeestjes M en K kunnen in dit museum kijken naar bijzondere schilderijen, tekeningen, mozaïek en dansvoorstellingen. Ook kunnen ze luisteren naar mooie muziek en zijn er zelfs beelden en andere kunstwerken die ze mogen aanraken! Ben jij ook wel eens in een museum geweest?

Letterbeestje M vindt vooral de mozaïek heel erg mooi, dat zijn kunstwerken die gemaakt zijn van allemaal kleine gekleurde steentjes of scherven. Als je van een afstandje kijkt, lijken deze kunstwerken uit één stuk te zijn gemaakt. Maar als je dichterbij komt, zie je dat het allemaal verschillende kleine stukjes zijn. Beestje M vindt dat zo knap! Terwijl M vol bewondering naar deze bijzondere kunstwerken kijkt, gaat letterbeestje L naar de gang waar de schilderijnen hangen.

muur met schilderijen Hollandse meesters

In dit museum hangen schilderijen van allemaal bekende Nederlandse kunstenaars als Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn en Johanmes Vermeer. Letterbeestje K vindt ze allemaal mooi op hun eigen manier, maar er is één schilderij dat K het allermooist vindt. Het Meisje met de Parel van Vermeer. Beestje K kan er wel uren naar kijken! Helaas gaat het museum sluiten, dus moeten beestje M en K toch echt naar huis.

De volgende dag denkt letterbeestje K nog steeds aan het mooie schilderij van Vermeer, en wil proberen om ook zoiets mooi te maken. K zet een doek op de schildersezel en pakt de kwasten en verf. Na een paar uur is het schilderij klaar! Wat vinden jullie van het schilderij van Letterbeestje K? Doet het jullie ook ergens aan denken?

Bij dit avontuur hoort ook een leuke kleurplaat, letterbeestje K is heel benieuwd of jij er ook zo'n mooi kunstwerk van maakt! Stuur ons via Facebook of Instagram een fotootje met het eindresultaat en misschien delen we jouw kunstwerk wel op ons profiel!

letterbeestje K maakt het meisje met de parel na

Bedankt dat je met ons mee ging op avontuur! Hopelijk vond jij het net zo leuk als wij! Binnenkort komen er nog meer leuke avonturen op de site, dus kom regelmatig even kijken! Je kunt ons ook op Facebook of Instagram volgen, dan hoef je nooit een avontuur te missen. 

Heb je trouwens al in ons vriendenboekje gekeken? Op dit moment zijn alle Letterbeestjes druk bezig om het boekje vol te schrijven, zodat jij ze wat beter kunt leren kennen.

Lees ook één van de andere avonturen!

Theme: Overlay by Kaira Copyright letterbeestjes 2020